Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

KTU

Οι KTU είναι μια υπέρ-μπάντα που απαρτίζεται από τον Φιλανδό πειραματιστή ακορντεονίστα με τη χαρακτηριστική physical τεχνική Kimmo Pohjonen, τον συνεργάτη του Samuli Kosminen (percussion, samples) - που εγκατέλειψε το 2007 - και τους Pat Mastelotto, Trey Gunn από τους King Crimson. Το αποτέλεσμα, όπως είναι φυσιολογικό, είναι εκρηκτικό. Ρυθμικές και επιθετικές συνθέσεις, ολίγον ηλεκτρονικό και ολίγον progressive, ολίγον avant rock και ολίγον fusion. Ψυχεδελικό, ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες και πολυεπίπεδο.

8_A R M E D_M O N K E Y S_( 2 0 0 5 )
Το 8 Armed Monkeys, είναι ένα μουσικό είδος από μόνο του. Ιδιαιτέρως μυστικιστικό και εγκεφαλικό, στα σημεία που η μουσική δυναμώνει μοιάζει με ηφαίστειο που νιώθεις να βράζει και ξαφνικά εκρήγνυται. Πέντε μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις, με αρκετό αυτοσχεδιασμό, ένταση και ενέργεια μέσα σε μία σχεδόν παλιομοδίτικη μουσική αισθητική που σαγηνεύει.

((E A R))
Q U I V E R_( 2 0 0 9 )
Πιο δομημένο και συνεκτικό χωρίς τα χαοτικά ανοίγματα του Kosminen. Λιγότερο ατμοσφαιρικό και περισσότερο ρυθμικό, με ακόμη πιο έντονο το πληθωρικό παίξιμο του βασικού συνθέτη Kimmo Pohjonen. Progressive και λυρικό ταυτόχρονα, rock και λίγο gothic jazz - έχωντας πάντα μια ιδιάζουσα χροιά στον ήχο τους.

((E A R))
((K T U - E Y E))

1 σχόλιο: